Sprekers

Vincent Icke

Vincent Icke is bekend van de TV en emeritus hoogleraar theoretische sterrenkunde. Hij is erg actief op outreach gebied en popularisatie van de sterrenkunde.

Ewine van Dishoeck

Ewine van Dishoeck is hoogleraar astrochemie, president van de Internationale Astronomische Unie en haar onderzoek richt zich op chemische processen die een rol spelen tijdens de vorming van nieuwe sterren en planeten.

Henk Hoekstra

Henk Hoekstra is hoogleraar observationele kosmologie en gebruikt gravitatie lenzen om de donkere materie en donkere energie in het heelal te onderzoeken.

Frans Snik

Het onderzoek van Frans Snik richt zich op de ontwikkeling en verbetering van astronomische instrumentatie. Hij houdt zich vooral bezig met polarimetrie, een techniek waar bijvoorbeed de atmosfeer van exo-planeten kan worden onderzocht.

Koen Kuijken

Koen Kuijken is hoogleraar galactische sterrenkunde en houdt zich bezig met de verdeling van donkere materie in het heelal.

Huib Jan van Langevelde

Huib Jan van Langevelde , hoogleraar galactische radio astronomie, is
sinds 2020 directeur van de Event Horizon Telescoop waarmee de eerste foto van een
zwart gat werd gemaakt.

Anthony Brown

Dr. Brown houdt zich bezig met de data verwerking en interpretatie van de ruimtetelescoop Gaia en is daarmee houder van het wereldrecord “Het grootste aantal sterren met de hoogste precisie onderzocht”.